Om mig

Jag som system och applikationsutvecklare

Jag heter Tomas Reinerson och startade med att göra hemsidor 1997 som ett svar på den konstanta frågan om jag hade en hemsida. Det gick så bra att jag startade min första firma KiwiMedia under hösten samma år.

Hösten 1999 anställde min största kund, QPC Svenska AB, mig eftersom vi hade ett så nära samarbete samt att jag nästan enbart gjorde uppdrag för dem. Detta gjorde också att jag fick tid, resurser samt uppdrag som krävde att jag utvecklade mig. Från att vara enbart webbdesigner lärde jag mig ASP, MS SQL samt flera cgi språk för att klara av de beställningar som gjordes.

Under min anställning på QPC har jag lagt till fler programmerings språk samt exekveringsmiljöer och idag programmerar jag främst i PHP på serversidan, AS3 (Adobe Air) för desktop samt mobila enheter samt HTML 5, jQuery, CSS3 på klientsidan för webb. Jag har egentligen inga preferenser när det gäller system, alla system har sina styrkor och svagheter, dessa är de som jag jobbat mest med: Linux (främst Debian/Ubuntu), Windows, OSX, iOS och Android

Exempel på uppdrag:

 • Webbsidor för insamlande, sammanställning och presentation av data för medicinska studier
 • Interaktiva stationer/desktoplösningar för mässor (appar såväl som stationära datorer)
 • Votering / interaktiva kommunkationslösningar för sympoiser
 • Interaktiva webcastlösningar samt serverlösningar för "hosting" av flera webcastar (med eller utan inloggning)
 • CMS system / tjänster

Jag arbetar gärna grupp såväl som ensam och tycker om utmaningar att hitta lösningar på problem. Jag följer också med stort intresse utvecklingen av ny teknik inom kommunikation via internet / mobilt i hemmet, på kontoret, i bilen med mera.

Reinerson Media

Jag startade Reinerson Media i December 2013, eftersom QPC olyckligtvis gick i konkurs i Oktober samma år, och jag hade uppdrag i princip från dag ett. Min ambition med företaget är delvis att fortsätta med liknande uppdrag som jag haft tidigare samt att utveckla idéer som jag tyvärr inte haft tid till tidigare.

Jag som musiker

Jag startade mitt yrkesliv som frilansmusiker när jag var 16 år (1977) då jag spelade på restauranger och privata fester. Eftersom jag ville ge mig valfrihet att välja speljobb har jag kontinuerligt tagit extra jobb mellan speljobben/turnéerna. Det har varit allt från chaufförsjobb (t.ex. spårvagn, lastbil, taxi) via lärare/instruktör till projektledare vilket gör att jag känner att jag har erfarenheter som kan användas till mycket. Även idag arbetar jag semiproffisionellt som musiker, kompositör, lärare och arrangör.
Du kan läsa mer om min musikkarriär på Tomas Reinerson Music

CV

Tomas ReinersonTomas Reinerson
Lilleskogsvägen 29
417 43 Göteborg
Mobil: 0707 57 52 57
Email: kontakt

Anställningar:

Dec 2015 - Reinerson Media AB (pågående)

I december 2015 tog jag steget och startade mitt AB, med nästan samma verksamhet. Däremot fokuserar jag än hårdare på kommunikation och tagit mig titeln Kommunikations Coach. Idag är en strukturerad och relevant information/kommunikation avgörade för att synas på sökmotorer och för att nå ut.

Dec 2013 – Reinerson Media (enskild firma)

Reinerson Media arbetar huvudsakligen med lösningar för web och mobil i programspråken PHP,  AS3 (Adobe Air/Flash), HMTL 5, (jQuery m.m.).
Organisationsnummer: 19610428-5132

Sep 1999 – Sep 2013 - QPC Svenska AB

Programmering/systemering samt viss projektledning av applikationer/system för eventbruk vilket bland annat innefattat:

 • Desktop-applikationer för utställningar (Windows/OSX)

 • Voterings/frågesystem för möten (iOS,Windows/OSX/Linux)

 • Filhanteringssytem för mottagande samt hanterande av presentationer (Windows/OSX/Linux)

 • Websiter för insamling av data för medicinska studier

 • Webcast Live samt on-demand

 • Event-websiter för utställningar, marketingmöten med mera

 • Appar för (iOS/Android) Appstore Google play samt för internbruk inom företag

Hösten 1997 – Sep 1999: Enskild firma (KiwiMedia) inom webdesign medieproduktion

Innan dess har jag arbetat främst som frilansmusiker / kompositör / arrangör och mellan uppdragen arbetat som lärare, chaufför, projektledare m.m.

Utbildning:

Jag är självlärd och håller mig regelbundet ajour om den senaste utvecklingen och trender inom främst de språk och system jag mest arbetar med.

Programmeringsspråk:

Jag arbetar idag primärt med AS3 (air), PHP, MySQL, XML, HTML, CSS, HTML 5, AJAX, jQuery och AngularJS

Andra språk jag gjort mindre jobb i är BASH, BASIC, .NET, ASP, MS SQL, VB, Java allt efter de behov och förutsättningar som varit.

Listan av språk/ramverk uppdateras kontinuerligt allt eftersom behovet dyker upp.

Operativ system:

Jag tycker att varje OS har sina fördelar respektive nackdelar: Dessa system arbetar jag dagligen med på ett eller annat sätt. Windows, Android, Linux (Debian), iOS, OSX

Språk:

Svenska - modersmål
Engelska - mycket goda kunskaper i tal och skrift
Tyska - god

Körkort:

BE C DE och tillgång till egen bil

Referenser:

Lämnas på förfrågan